Kölyökkutya-tanfolyam Népsziget november

Helyszín

Népszigeti Kutyasuli
Bp. IV. Zsilip utca 2/c.
zobin.vic@gmail.com
+36309929158
Zobin Viktória
További helyszínek

Időpont

2023. 11. 18.
326 héten át
Szombat: 08:30-11:00
További időpontok

Foglalkozás díja

229.000 Ft
A feltüntetett árak bruttó árak és Forintban értendőek

A kölyökkutya a szivacskorszakában a legfogékonyabb a világra. Kitűnő, de általában kihasználatlan lehetőséget jelent ez a kutya képességeinek kifejlesztésére, kiaknázására! Kölyökkutya-tanfolyamunk ennek a korszaknak az előnyeire építve, 3-5 hónapos kutyáknak és gazdáinak segít kialakítani a mindenki számára kívánatos szokásokat.

A Tükör Módszer budapesti iskoláiban kiemelkedő szerepe van a korai élményeknek, így a Kutyaovinak és a Kölyökkutya-tanfolyamnak. Ez az időszak egybeesik a kölyökkutyák oltási programjával, mellyel kapcsolatban arra kérünk, hogy bármilyen foglalkozásra érkeznél, először konzultálj állatorvosoddal, hogy felelősen dönthessél és lásd, ti pontosan milyen oltási programot követtek, mehet-e már kis kedvenced közösségbe.

Hazánkban az állatorvosi praxisok között eltérés fordulhat elő az oltások időpontjával kapcsolatban, de mi arra kérünk, hogy az alábbiakra figyelj:

    • Kiskutyád mindenképpen rendelkezzen  PARVO és SZOPORNYICA ellen védettséggel. Ezek aktív betegségek, melyek jelen vannak Magyarországon és komoly következményekkel járhat egy-egy megbetegedés.
    • 4 hónapos kor alatti kutyáknál legalább 2 kombinált oltás meglétét kérjük, és mielőtt ellátogattok hozzánk, legalább 10 nap teljen el a második oltás után, hogy az kifejthesse hatását.
    • 4 hónapos kor felett minden kölyökkutyától kérjük a veszettség elleni igazolást is.

Köszönjük, hogy te is felelős kutyatartó vagy és figyelsz a betegségek megelőzésére!

A Kölyökkutya-tanfolyammal kapcsolatos kérdés esetén Árvay Orsolya munkatársunk várja jelentkezését:

arvayorsolya@kutyasuli.hu
+36204435445

Jelentkezési feltételek

A kölyökkutya-tanfolyamra 3-5 hónapos kutyák gazdáinak jelentkezését várjuk.

A tanfolyam menete

A 10+1 hétig tartó tanfolyamon a heti rendszerességű konzultációkat, helyszíntől függően a Tükör Módszer vezető oktatói tartják. Munkájukat mentor csapatunk támogatásával végzik, személyes szakmai figyelmet biztosítva minden egyes kutya-gazda páros fejlődésének.
A Tükör Módszer vezető oktatói a Kölyökkutya-programban:
  • Korom Gábor Népszigeti Kutyaiskola
  • Varga Balázs Őrmezői Kutyaiskola
  • Pétercsák Petra Hajógyári Kutyaiskola
  • Valcz Zsófia Hajógyári Kutyaiskola
  • Óvári Bálint Hajógyári Kutyaiskola
  • Takó Attila Hajógyári Kutyaiskola
Korom Gábor nevéhez fűződik a világ első speciális kölyökprogramja, mely szerzői oltalom alatt áll- és jelenleg csak Budapesten Zalaegerszegen és Szombathelyen elérhető.   A tanfolyam résztvevői a Tükör Módszer kiforrott technológiájára és annak forradalmi továbbfejlesztésére alapozva érhetnek el kiemelkedő eredményeket. A kölyökkutya-tanfolyam hatékonysága Korom Gábor 40 éves és a Tükör Módszer 30 éves tapasztalatának köszönhető: a kölyökkor adottságai révén a résztvevőknek nem hibákat, bevésődött problémákat kell orvosolni, hanem tiszta lappal indulhatnak!

Hat hetente három helyszínen egy-egy csoportot indítunk ahova csoportonként maximum tizenkét fő jelentkezését tudjuk fogani! Kérjük, hogy időben jelentkezzenek be a tanfolyamra, a korlátozott férőhelyek miatt nem biztos hogy helyet tudunk biztosítani Önnek és kutyájának.

Tíz alkalommal, hetente egyszer tartjuk 2-2,5 órás tanfolyamunkat. Ennek során a gazdák elméleti képzést kapnak az oktatótól,  bemutatót, segítséget, eligazítást a mentoroktól,  gyakorolnak illetve feladatokat adunk az elkövetkező hétre.

Tapasztalataink alapján a kölyökkutya-tanfolyam után a legtöbb esetben a középfokú tanfolyam elvégzése sem szükséges. Kutyák és gazdáik általában érettek a klubéletre, különböző életmód programokra.

A gazdává érés folyamatát nem csak szorosan a viszonyrendezéssel, neveléssel, tanítássaló kapcsolatban segítjük, de a tanfolyam résztvevőinek állatorvosi kedvezményeket, tanácsadást biztosítunk:

  • 33 % kedvezmény a védőoltások árából az állat egy éves koráig
  • 33% kedvezmény az állat ivartalanítására a tanfolyam befejezésétől számított 1/2 éven belül
  • Ingyenes takarmányozási tanácsadás, a nyers etetéssel kapcsolatos kérdések megvitatása
  • 15% kedvezmény ortopédiai szakvizsgálat, dysplasia előszűrés, szűrés, árából a tanfolyam befejezésétől számított 1 éven belül.

A kölyökkutya-tanfolyamhoz kapcsolódó kedvezmények igénybevételéről felvilágosítást a program adminisztrációs munkatársa – Árvay Orsolya tud adni.

 

Vizsgázott kölyökkutyák? Igen!

 

A mércét nagyon magasra állítottuk – ezt kizárólag csak az erős és személyre szabott figyelemmel lehet elérni, így egy tanfolyam oktatói csapata 5 főből áll, egy csoportvezető oktatóból és 4 oktató- mentorból. A tanfolyam két vizsgával zárul, így képet alkothatunk arról, hogy milyen tudásszintet sajátítanak el a kölykök:

1. A tanfolyam hivatalos vizsgája – Kézbentartási vizsga:
  1. a gazda odalép az autóhoz, kinyitja az ajtót a kutyának bent kell maradnia, majd a gazda elfordul és ellép 8 métert az autótól háttal a kutyának és bejelentkezik a bírónál

  2. a gazda a bíró kérésére kiveszi, vagy kiugratja a kutyát az autóból, felteszi a pórázt és innentől laza pórázon vezeti miközben összetalálkozik egy futóval, egy szemben sétáló
    kutyával és egy emberrel aki megakarja simogatni és felugratni a kutyát magára – a gazdának meg kell akadályozni a felugrást és laza pórázon fegyelemben tartani a kutyát

  3. a gazda leveszi a pórázt a kutyáról és elengedi – három a földre lekészített kajacsapda között kell szabadon sétálni, odaengedve a kutyát, de a beleevésről letiltani

  4. 3-5 kutya és gazdái lépnek fel egy pályára, melynek nyitva van a kapuja. A bíró kérésére lecsatolják a pórázt, de a kutyák nem mehetnek el.- A bíró jelt ad és a gazdák elengedik a
    kutyákat. A játék közben nem mehetnek ki a pályáról. A bíró pedig megvárja, hogy kialakuljon a legnagyobb játék és ekkor kéri meg a gazdákat, hogy hívják be a kutyákat. A gazdák nem mozdulhatnak el, egy helyben állva kell behívniuk a kutyákat.

  5. Akcióséta – a gazdák egyenként dolgoznak megint: A gazda lecsatolja a pórázt és a pálya szélén oda-vissza sétál egy U alakot úgy, hogy a kutya nem előzheti meg és nem maradhat le, illetve oldalt sem távolodhat el 1 m-nél messzebb egyszer ültet és egyszer fektet az akció séta alatt. Az egyik pozícióban 3mp, a másik pozícióban 10m és 10mp kitartással

2. A tanfolyam bónusz vizsgája – Ügyességi/1 vizsga:
  1. a gazda leülteti az alapvonalon, majd  átvezeti egy tetszőlegesen alacsonyra (3cm-30cm) magasra állított akadályon és egy 5m-es kúszó alagúton a kutyát

  2. A gazda leülteti a kutyát egy kijelölt vonal mögött, majd ellép tőle 2m-re és ott kézjellel lefekteti. a fekvést minimum 3 mp-ig kitartja

  3. a gazda leülteti az alapvonalon a kutyát, majd kitesz tőle 5 m-re egy törülközőt. Ezután visszalép a kutyához, megvárja a bíró jelét és kiküldi a kutyát a törülközőre és ott távolról lefekteti. A fekvést minimum 3mp-ig kitartja

  4. A gazda lefekteti a kutyát az alapvonalon, majd ellép tőle egy 20m-re kihúzott vonalig. Kivárja a bíró jelét és hívja a kutyát, majd a táv felénél megállítja. A kutyának a gazda utasítására stabil választhatóan ül/áll/fekszik pozíciót kell felvenni és kitartani minimum 3mp-ig, majd a gazda behívja a kutyát

A vizsgákat a K99-es szervezet bírója és vizsgabiztosa előtt teszik a gazdák – a vizsgadíjat tartalmazza a tanfolyam!

Kölyökkutya-tanfolyam ismertető
Akik minket választottak
Mit kell tudni a kölyökkutya tanfolyamról?

3-5 hónapos kutyáknak

Kutyaovival

Pénzvisszafizetési garanciával

2 vizsgával

További tanfolyamok

Kölyökkutya-tanfolyam Népsziget november

Kölyökkutya-tanfolyam
229.000 Ft
2023. 11. 18.
Népszigeti Kutyasuli